”Ingen tidigare har kommit så nära Fiolens väsen och spelandet som Du i dina konstverk” 
Citat av Ladis Müller 1986 om Bo Johnér konstnärsskap

Ladis Müller är pianist och kompositör. Ladis arbetatde som 
pedagog på Växjö Musikgymnasium och är numera pensionär.

Jag föddes 1946 i Karlskrona, i sydöstra hörnet av Sverige och är uppvuxen i en konstnärsfamilj. Detta lärde mig att se och uppleva konstskapandet på nära håll. Som barn besökte jag min pappas ateljé åtskilliga gånger och fick handledning i tecknandets och målandets utövning.

Stockholm och studier

Ernst Källberg fångad i blyerts av Bo Nilsson Johnér.

År 1957 flyttade familjen till huvudstaden Stockholm. Vid fjorton års ålder (1960), så erbjöds jag individuella fiollektioner i Södra Latins kommunala musikskola i Stockholm.
Konsertmästare Ernst Källberg blev min första lärare och senare altviolinisten Lars Brolin. Dessa lektionsstudier gav mig insikter i violinspelandets fascinerande konst och avslutades 1966. Jag avslutade 1968 mina studier i en bildlärarexamen.
Mina erfarenhet av fiolspelandet ledde till att temat ”Fiolen – Musiken – Bilden”, ”Music in View” växte fram under sommaren 1980.  

 

Nuförtiden

Sedan 1969 är jag bosatt och varit verksam som Bildlärare i Torsås, södra Kalmar län. Mitt andra efternamn, Johner, kom till 1989 då min fru och tre barn erhöll det.

Bron mellan musiken och bilden har alltmer fascinerat mig, en bro med många infallsvinklar som öppnar nya möjligheter till bildskapande.