Bo Johnér Bildkonst och musikbilder


Johnér trädgård

Johnér Trädgård finns i sydöstra hörnet av Småland i byn Torsås som ligger 6km från kusten och samhället Bergkvara med den kända fyrön Garpen, 3km ut i Kalmarsund. Länk (hitta.se)

Trädgård till tusen

Tomtens är uppdelad i två delar där trädgårdens yta är på 1000kvm. Den andra delen är ett lika stort dispositionsområde. Johnér Trädgård är en sluttande hörntomt som har ett grönområde i två väderstreck. Trädgården består mest av morän och natursten. Den är anlagd med en oregelbunden utformning med olika nivåer och miljöer. I trädgården finns det två dammar med sköldpaddor och fiskar. Ungefär 1000 växter finns i trädgården, varav många är ovanliga och spännande.

Mellan öst och väst

I NATUREN inpassad mellan öst och väst, mitt på dagen solen lyser mest, varhelst du går, lyser över dig, känner dig från hjässa till dina fötters tå, omgärdad av fågelsång och blommor. Du finns mitt i naturens gränslösa land.

TRÄSTOCKAR i varierande höjd och omfång bildar harmonier och kontraster i en oregelbunden utformad miljö med NATURSTEN i varierande storlek och utseende såsom stenrika Småland ser ut. Huggna stenar inramar och ger kontraster i en mångfacetterad miljö.

Öppen trädgård

Öppettider för allmän visning av trädgården 2017

MAJ
        
  
JUNI
         
         
       
JULI
  1 Söndag   1000 Trädgårdar 10-18.00
  15 Söndag   Land 10-18.00
         
AUGUSTI
  4 Lördag Öppen trädgård 10- 18.00
  5 Söndag Öppen trädgård 10-18.00
         

Övriga datum


Trädgården är tillgänglig från 1 juni till 1 oktober. Välkommen efter anmälan per mail eller telefon. Parkering för både bilar och bussar finns intill tomtgränsen.  Max 70 personer vid varje tillfälle.
Rikligt med sittplatser finns utspridda och kan användas vid fika och vila. Delvis handikappvänlig.

ANMÄLAN


Tel: 0486-10684
Mob: 070-3598918